07 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır11°C
  • Ankara18°C
  • İzmir24°C
  • Berlin15°C

İNGİLİZ BASINI GÜL'ÜN ZİYARETİNİ NASIL GÖRDÜ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İngiltere'nin Türkiye'nin aynı değerleri paylaştığı ortağı olduğunu bildirdi.

İngiliz basını Gül'ün ziyaretini nasıl gördü

23 Kasım 2011 Çarşamba 13:34

Gül'ün İngiltere'ye yaptığı resmi ziyaret dolayısıyla, uluslararası ilişkiler kuruluşu First'ün aynı adı taşıyan dergisi özel sayı yayımladı. 

Dergide, Cumhurbaşkanı Gül'ün İngiltere ziyaretiyle ilgili yazısının yanı sıra, İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, İngiltere'nin İş, Yenilik ve Yetenekler Bakanı Vince Cable, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz ve İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway'in makaleleri yer aldı. 

Dergi ayrıca, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ve İngiltere'nin eski Dışişleri Bakanı Jack Straw'la yapılan röportajlara yer verildi. 

Cumhurbaşkanı Gül dergide yer alan makalesinde, ziyaretinin Osmanlı Sultanı Abdülaziz'in İngiltere'ye yaptığı ilk ziyaretten yaklaşık 150 yıl sonra gerçekleştiğini belirterek, Türkiye ile İngiltere arasındaki ilişkilerinin "altın çağını" yaşadığını kaydetti. 

Ziyaretinin, iki ülke arasındaki güçlü olan ilişkilerin ve tarihi dostluğun göstergesi olduğunu belirten Gül, küresel ekonomik krize karşın iki ülke arasındaki yıllık ticaret hacminin 2010 yılında 12 milyar dolara yükseldiğini ifade etti. 

"İngiltere, aynı değerleri paylaştığımız ortağımız" ifadesine makalesinde yer veren Gül, İngiltere'nin Türkiye'nin AB üyelik sürecine verdiği desteğin takdirle karşılandığını belirtti. Gül, Türkiye'nin bölgesinde oynadığı rolü de vurguladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.