06 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara15°C
  • İzmir22°C
  • Berlin18°C

INDEPENDENT: 'ERMENİLER ARTIK DAHA MEMNUN'

İngiliz Independent gazetesi, İstanbul'daki Ermenilerin 5 yıl öncesine göre kendilerine daha hoşgörülü davranıldığını söylediğini yazdı.

Independent: 'Ermeniler artık daha memnun'

24 Ocak 2012 Salı 13:51

Fransa Senatosu'nun 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesinin suç sayılmasını öngören yasa teklifini kabul etmesinden önce kaleme alınan haberde, Fransa'nın yasa teklifinin Ankara'da büyük öfkeyle karşılandığı kaydedildi.

Türk yetkililerin bu yasa teklifinin Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin ülkesindeki 500 bin Ermeninin oyunu almaya yönelik olduğunu düşündüğünün bildirildiği haberde, Profesör Cengiz Aktar'ın "Ermeni soykırımı" ifadesinin artık Türkiye'de bir tabu olmadığı görüşüne yer verildi.

Haberde, "İstanbul'daki Ermeniler, bir ölçüde Hrant Dink'in öldürülmesine duyulan öfkenin de etkisiyle, 5 yıl öncesine göre kendilerine daha hoşgörülü davranıldığını söylüyor" denildi.

Gazete geçen haftaki yürüyüşe katılan Armen Kalk isimli bir Ermeninin, "Daha önce Ermeniler Türkiye'de ikinci sınıf vatandaşken, şimdi öyle değil" sözlerine yer verdi.

Haberde ayrıca, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mevcut hükümeti, kendinden önceki hükümetlere göre Ermeniler ve diğer Hristiyanlara kendini daha hoşgörülü gösterdi" denildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.