27 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır29°C
  • Ankara27°C
  • İzmir28°C
  • Berlin20°C

INDEPENDENT: BATI YARDIMI IŞİD'E GİDİYOR

İngiliz gazetesi The Independent, Batı'dan Suriye'ye yapılan yardımların IŞİD'in eline geçtiğini yazdı.

Independent: Batı yardımı IŞİD'e gidiyor

17 Temmuz 2014 Perşembe 18:35

İngiliz gazetesi The Independent, yardımların Reyhanlı ve Kilis yakınlarındaki sınır kapılarından ulaştırıldığını belirtti.

İngiliz gazetesi The Independent, IŞİD’e Batı’dan Suriye’ye yapılan yardımların gittiğini yazdı. Buna göre, Batılı hükümetlerin, sivil toplum örgütlerinin ve Birleşmiş Milletler’in yaptığı ilaç ve gıda yardımları, Suriye’nin kuzeyindeki IŞİD kontrolü altındaki bölgelere ulaşıyor. Gazete, yardımların Reyhanlı ve Kilis yakınlarındaki sınır kapılarından ulaştırıldığını belirtti. Suriye’deki binlerce zor durumdaki insan için gönderilen yardım, gazetenin iddiasına göre Rakka, Münbiç ve Cerablus’un da aralarında bulunduğu bölgelere gidiyor.

Yardımları dağıtıp destek alıyorlar

İsmini vermek istemeyen bir yardım görevlisi, “IŞİD kontrolündeki bölgelere birçok doğrudan nakliye var. Neredeyse bütün kamyonlarımız Türkiye sınırından geçiyor. Bazen başka bir muhalif grup, yardımlarımızı IŞİD’in kontrol noktasından geçirmemizden rahatsız oluyor ve iki ya da üç hafta kadar beklemek zorunda kalabiliyoruz” sözleriyle süreci anlattı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.