30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara15°C
  • İzmir14°C
  • Berlin13°C

İMRALI İÇİN KRİTİK 6 GÜN...

Deniz Zeyrek'in Radikal gazetesinde bugün yayınlanan 'İmralı için kritik 6 gün' başlıklı yazısı...

İmralı için kritik 6 gün...

14 Şubat 2013 Perşembe 11:56

Önümüzdeki 5 - 6 gün içinde Öcalan'ın ziyaretçi trafiği yoğun olacak. İstihbarat yetkilileri, ailesi ve ardından BDP heyeti adaya gidecek.

İmralı’da Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelerde yeni bir aşama yakın. Bugünden itibaren önümüzdeki 5 - 6 gün içinde Öcalan’ın yoğun bir ziyaretçi trafiği olacak. İstihbarat yetkilileri, aile üyeleri ve ardından da “İsimleri biz belirleriz” ısrarı aşılırsa BDP heyeti sırayla Öcalan’a gidecek. İstihbarat ekibinin son görüşmeleri oldukça olumlu geçmiş. Altı günün sonunda sürecin gidişatına ilişkin ilk somut adımlar şekillenebilir.

43574

Öcalan’la görüşmeler bütün hızıyla sürüyor. Öcalan, sürecin sonunda PKK’nın silah bırakması yönündeki prensip kararını ortaya koymuş, bunun nasıl sağlanacağına dair modaliteler konusunda MİT ile görüşmeler yürütüyordu. MİT de aynı zamanda İmralı dışındaki PKK yöneticilerinin tavrının netleşmesini bekliyordu. Avrupa’dan Zübeyir Aydar “Öcalan’ı dinleriz” mesajını veren ilk PKK liderlerindendi. Gözler Kandil’e çevrildi. Karayılan da önceki gün Öcalan’ın barış sürecini yürütecek etkili ve yetkili lider olarak gördüklerini ortaya koydu. Ankara’daki uzmanlar Aydar ve Karayılan’ın ortaya koyduğu tavrın PKK’nın büyük bölümü için geçerli olduğunu, Fehman Hüseyin gibi isimlerin bu aşamadan sonra, ancak örgüt yönetiminden gizli provokasyonlara başvurarak farklı bir tavır ortaya koyabileceği yorumlarını yapıyor.

Devamı için

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.