20 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır25°C
  • Ankara11°C
  • İzmir17°C
  • Berlin10°C

İMAMOĞLU: İSTANBUL'DA YAŞAM MALİYETİ 27 BİN LİRAYA ULAŞTI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da dört kişilik bir ailenin aylık yaşam maliyetinin 27 bin 596 liraya ulaştığını belirterek, "Yani neredeyse dört kişinin yaşadığı ailede dördü de en az asgari ücretle çalışabilsin ki bunun üzerine çıkabilsin" dedi.

İmamoğlu: İstanbul'da yaşam maliyeti 27 bin liraya ulaştı

04 Şubat 2023 Cumartesi 20:30

İstanbul'da Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in ev sahipliğinde 'Sosyal Yardım Lansmanı' düzenlendi. Etkinliğe, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir (İBB) Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. Kılıçdaroğlu konuşmasında ekonomik krize vurgu yaparken, İmamoğlu İstanbul'da bir yılda yaşam maliyetinin yüzde 112 arttığını söyledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise konuşmasında, İstanbul'da yaşam maliyetinin 2021 Aralık-2022 Aralık ayına kadar olan süreçte yüzde 112'yi aşan oranda arttığını anlattı. Rakamlarla İstanbulluların yaşadığı ekonomik krize dikkat çeken İmamoğlu, şunları söyledi: "Israrla sürdürülen yanlış ekonomi politikaları zorlu şartların içine soktu. Bir kişinin inadı milyonlarca insanımızın yoksulluk çekmesine neden oldu. Çocukların aç kaldığı Türkiye görmemize neden oldu. Enflasyon canavarı eskisinden çok daha büyük bir sorun ve tabiri caizse doymaz bir canavar olarak geriye döndü. İstanbul'da yaşam maliyeti, 2021 Aralık 2022 Aralık ayına kadar olan süreçte yüzde 112'yi aşan oranda arttı. İstanbul'da yine 2022 Aralık'ta dört kişilik ailenin yaşam maliyeti 27 bin 596 TL. yani neredeyse dört kişinin yaşadığı ailede dördü de en az asgari ücretle çalışabilsin ki bunun üzerine çıksın."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.