06 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara12°C
  • İzmir17°C
  • Berlin14°C

İKİ ŞÜPHELİ ASKER ÖLÜMÜ DAHA

Muş ve Ardahan’da görev yapan Batmanlı iki askerin intihar ettiği bildirildi. İntiharların şüpheli olduğunu savunan aileler, yargıya gidecek.

İki şüpheli asker ölümü daha

08 Mart 2013 Cuma 09:32

Elazığ’daki birliğinde şüpheli bir şekilde ölen ve kamuoyunda cinayete kurban gittiği şüpheleri güçlenen Mardin nüfusuna kayıtlı Mazlum Aksu isimli Kürt askerin ardından Ardahan’ın Damal ilçesinde bulunan taburda askerlik yapan Batmanlı Mahsun Adlığ’ın da ölüm haberi geldi. Yetkililer Adlığ’ın da intihar ettiğini öne sürdü.

Askeri yetkililer dün akşam Adlığ ailesini arayarak, 15 gündür usta birliği için Ardahan’daki taburunda bulunan askerin intihar ettiğini bildirdi. Yetkililer Adlığ’ın cenazesinin nöbet tuttuğu kulübenin 50 metre uzağında bulunduğunu ve ‘yaşamak istemiyorum’ yazan bir not bıraktığını öne sürdü. Çocukları ile 3 gün önce telefonla görüştüklerini belirten Adlığ ailesi ise “Çocuğumuzun bir sorunu yoktu, intihar ettiğine inanmıyoruz” dedi. 

Bir şüpheli asker ölümü haberi de Muş'tan

Muş'un Hasköy ilçesindeki Jandarma Komutanlığı'nda 11 aydır vatani görevini yapan Batmanlı er Abdurrahman Çiftçi'nin silahla intihar ettiği öne sürüldü.

Çiftçi’nin cenazesi Batman’ın Yücebağ beldesine bağlı İkiztepe Köyü'nde toprağa verildi. Cenaze töreni sırasında Çiftçi’nin ailesi ve yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı.

Yücebağ Belde Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya, olayın çok yönlü araştırılması için ailenin Cumhuriyet Savcılığı'na başvuruda bulunduğunu söyledi.

Çetinkaya, "Terhisine 3.5 ay kalan Abdurrahman'ın bir sorunu yoktu. Ailesi de olayın şokunda. Bu olayın çok yönlü araştırmasını istedik" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.