14 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara15°C
  • İzmir23°C
  • Berlin28°C

İHRACAT RAKAMLARI YÜZ GÜLDÜRÜYOR

Türkiye'nin ihracatta rekorlar kırdığını söyleyen TİM Başkanı Büyükekşi, "İhracatın, yüzde 27,4 artarak, 5,4 milyar dolara ulaştı." dedi.

İhracat Rakamları Yüz Güldürüyor

21 Nisan 2010 Çarşamba 11:45

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Nisan ayı itibariyle, ihracatın, yüzde 27,4 artarak, 5,4 milyar dolara ulaştığını söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi TRT Haber’de yayımlanan İşin Doğrusu programına konuk oldu.

Büyükekşi, Türkiye’nin ihracatta rekorlar kırdığını söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Büyükekşi, geçen yıl çıkarılan ARGE Yasası’nın hedefine ulaştığını belirterek, Türkiye’nin, küresel krizin etkilerini ihracat açısından atlattığının altını çizdi.

Büyükekşi, "Mısır’a yüzde yüz ihracatımızı artırdık ülke olarak. Libya’ya yüzde 67, Irak’a yüzde 31, Suriye’ye yüzde 22, Çin’e yüzde 11, Cezayir’e yüzde 10 ve İran’a yüzde 5" Üç aylık ihracat rakamlarında Avrupa pazarında da inanılmaz büyümemiz var. İlk üç ayda bu yıl Almanya’ya ihracatımız yüzde 15, İtalya’ya yüzde 35, Fransa ve İngiltere’ye yüzde 37, İspanya’ya yüzde 49, Romanya’ya yüzde 28, İsveç’e yüzde 40 arttı. İhracatımız ortalama yüzde 22 artmışken, bunlara çok daha fazla oldu söylediğim gibi. Yakın ve komşu pazarları da ihmal mi ettik? Hayır." dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.