28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara22°C
  • İzmir22°C
  • Berlin12°C

İDRİS BALUKEN YEDİ YIL SONRA TAHLİYE EDİLDİ

HDP'nin eski Grup Başkanvekili ve Diyarbakır milletvekili İdris Baluken, 4 Kasım 2016'dan beri tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi'nden tahliye edildi. HDP Genel Merkezi, "Diğer arkadaşlarımızın da özgürlüğüne kavuşması yakındır" açıklaması yaptı.

İdris Baluken yedi yıl sonra tahliye edildi

05 Nisan 2023 Çarşamba 13:31

Yaklaşık yedi yıldan beri tutuklu olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, infazını tamamlayarak cezaevinden çıktı. HDP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Diğer arkadaşlarımızın da özgürlüğüne kavuşması yakındır" denildi.

Yeşil Sol Parti'nden de Baluken'in tahliyesi ile ilgili yapılan paylaşımda, "siyasi rehine olan eski vekilimiz İdris Baluken özgürlüğüne kavuştu. Hoş geldin vekilim" denildi.

'EMEĞİ GEÇEN HERKESE SONSUZ TEŞEKKÜRLER'

Danışmanı Hasan Kılıç da, Twitter hesabından İdris Baluken ile bir fotoğrafını paylaşarak paylaşarak “Yeni güne merhaba, Sevgili İdris Baluken artık aramızda… Herkese selamları var. Başta Av. Reyhan Yalçındağ Baydemir olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler…” dedi.

2017'DE TAHLİYE EDİLİP 22 GÜN SONRA YENİDEN TUTUKLANMIŞTI

Baluken, HDP Grup Başkanvekili olduğu 4 Kasım 2016 tarihinde gözaltına alınarak tutuklanmış, Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Baluken, 30 Ocak 2017’de görülen duruşmada hakkında verilen tahliye kararı sonra cezaevinden çıksa da, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine, 22 gün sonra 21 Şubat 2017’de yeniden tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Cezanın infazını tamamlayan Baluken, 6 yıl 5 ay 1 gün sonra tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi'nden 6 yıl 5 ay 1 gün sonra çıktı.

CEZAEVİNDE ÜÇ KİTAP YAZDI

Baluken, cezaevinde tutulduğu sürede 'Oko' ve 'Üç Kırık Dal' isimli romanların yanı sıra 'Sincan’dan Edirne’ye Hasbıhal-Name' isimli bir anı kitabı kaleme almıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.