25 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara19°C
  • İzmir20°C
  • Berlin3°C

İDLİB'İN KONTROLÜ HTŞ'YE GEÇTİ

Suriye'nin İdlib vilayetinin kontrolünün El Kaide bağlantılı Heyet Tahrir Şam'ın (HTŞ) eline geçtiği bildirildi. HTŞ'nin İdlib için Türkiye destekli Ulusal Kurtuluş Cephesi (UKC) ile ateşkes imzaladığı belirtiliyor.

İdlib'in kontrolü HTŞ'ye geçti

10 Ocak 2019 Perşembe 22:53

Suriye'nin İdlib kırsalında bir süredir El Kaide bağlantılı Heyet Tahrir Şam (HTŞ) ile Türkiye destekli muhalif unsurlar arasında yaşanan çatışmaların neticesinde HTŞ'nin bölgenin kontrolünü ele geçirdiği bildirildi.

HTŞ'nin propaganda kanalı Ebaa'da "Bu sabah HTŞ ve Ulusal Kurtuluş Cephesi (UKC) devam eden çatışmalara son vermek için bir anlaşma imzaladı ve bu bölgede Kurtuluş Hükümetinin kontrolünü sağladı" denildi.

2018 yılı Mayıs ayında kurulan ve İdlib çevresindeki çeşitli silahlı grupları bünyesinde barındıran Ulusal Kurtuluş Cephesi, Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) bileşenleri arasında yer alıyor.

Kendini "Kurtuluş Hükümeti" ilan eden HTŞ'ye bağlı heyet, İdlib vilayetindeki büyük bir bölgeyi yönetimi altında bulunduruyor. Kurtuluş hükümetinin yönetim alanı bu anlaşmadan sonra İdlib'in neredeyse tamamını ve Halep ve Hama'nın bazı bölgelerini içeriyor.

HTŞ geçen hafta İdlib kırsalında konuşlu Türkiye destekli ÖSO bünyesindeki Nureddin Zengi Hareketi'ne bağlı unsurlara ait köyleri ele geçirmiş, çatışmalarda en az onlarca kişi ölmüştü. (DW)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.