30 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır25°C
  • Ankara23°C
  • İzmir24°C
  • Berlin23°C

İÇİŞLERİ BAKANI: SALDIRI İHTİMALİ YÜKSEK

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ankara Kızılay’da meydana gelen patlamanın saldırı olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı: Saldırı ihtimali yüksek

20 Eylül 2011 Salı 16:55

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ankara Kızılay’da meydana gelen patlamanın saldırı olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek, 3 kişinin öldüğünü, “önemli sayılabilecek” 15 yaralı olduğunu söyledi.

Hükümet binalarına yakın bir noktada bugün meydana gelen patlamada “bomba” ihtimali üzerinde duruluyor. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, düzenlediği basın toplantısında olayın bir “terör eylemi” olmasının yüksek bir ihtimal olduğunu belirtti. Bakan, patlamada 3 kişinin öldüğü, 3’ünün durumu ciddi 15 kişinin de yaralandığını söyledi.

“Patlamanın ilk belirlemelere göre 06 BS 099 plakalı Laguna marka bir araçta şiddetli bir şekilde meydana geldiği tespit edildi” diyen Şahin, “Terör saldırısı olma ihtimali yüksek. Ama ayrıca görgü tanıklarının bir ifadesi var. Elinde tüple dışarı çıkan bir şahıstan bahsediliyor. Onun üzerinde de duruluyor. Zayıf bir olasılık olarak görünüyor. O olasılık tüketilirse terör saldırısı ihtimali yüksek olasılık kazanıyor” ifadelerini kullandı.

GÜL: SALDIRI YAPILDI

Türk Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff ile gittiği Osnabrück Belediye Binası'nda yaptığı açıklamada, “İnsanlıktan hiç nasibini almamış insanların, sivil insanlara karşı nasıl terör uyguladığını ve Ankara'da bir saldırı yaptıklarını öğrendim. Hayatını kaybedenler var. Onlara başsağlığı diliyorum ve bu terörü şiddetle ve nefretle telin ediyorum” dedi.

Öte yandan polis kaynakları da Ankara Kızılay'da meydana gelen patlamanın bombadan kaynaklandığının belirlendiğini söyledi. Polis, şüpheli görülen biri kadın iki kişiyi gözaltına aldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.