06 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara16°C
  • İzmir26°C
  • Berlin20°C

İÇİŞLERİ BAKANI: ÇÖZÜM SÜRECİNDE ÖNEMLİ GELİŞMELER OLUYOR

İçişleri Bakanı Ala, müzakere sürecine ilişkin yaptığı açıklamada önemli aşamalar kaydedildiğini söyledi.

İçişleri Bakanı: Çözüm sürecinde önemli gelişmeler oluyor

26 Aralık 2014 Cuma 08:14

İçişleri Bakanı Efkan Ala, çözüm süreci konusunda önemli aşamalar kaydedildiğini belirterek, “Burada sabır ve istikrar gerekiyor. Bu ikisi de bizde var. Yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Ala, katıldığı bir açılışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, “Çözüm sürecine ilişkin Kandil’den bir açıklama geldi. Abdullah Öcalan’ın nisan ayı itibarıyla PKK’nın kongresine katılabileceği yönünde bir açıklamaydı. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da Twitter’da bu konuda sert bir açıklama yayımladı. Sizin görüşünüz nedir?” sorusuna Ala, “Çözüm süreci, sorunları çözme sürecidir bu, yoksa açıklamalarla sorunları ağırlaştırma süreci değildir. Her şeye dikkat etmek lazım. üzerinde çalışıyoruz ve atmosfer de sizin de izlediğiniz gibi milletimizin zihninde berraklaşmış gayet olumlu bir biçimde seyrediyor. Onun için basın üzerinden ‘O onu dedi, bu bunu dedi’ yerine biz bu meseleyi milletimizin arzu ettiği istikamette nihayetlendirme çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

“Bu konuda da önemli gelişmeler oluyor, önemli aşamalar kaydediyoruz. Burada sabır ve istikrar gerekiyor. Bu ikisi de bizde var. Yolumuza devam ediyoruz. Sorunları ağırlaştıracak dil yerine, çözümleri kolaylaştıracak dil kullanmak herkesin özenle, dikkatle üzerinde durması gereken husustur” diyerek cevap verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.