26 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara20°C
  • İzmir16°C
  • Berlin4°C

İBB'YE ÇAĞRI: ZAZAKİ KÜRTÇESİ KURSU DA AÇILSIN

İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı İstanbul Meslek Edindirme Kursları (İSMEK) daha önce Kurmanci Kürtçesi ile kurslar açmış ve kayıtlara başlamıştı.

İBB'ye çağrı: Zazaki Kürtçesi kursu da açılsın

28 Ocak 2020 Salı 13:21

Hakkı Savunanlar Platformu Başkanı İlyas Buzgan, Zazaca(Zazaki Kürtçesi) kurs açılması yönünde de beklentileri olduğunu söyledi.

Buzgan, İBB’ye alınan iki eğitmenin yoğun talebe yetişemeyeceğini ve eğitmen sayısının arttırılması gerektiğini de söyledi. İBB’den yapılan açıklamada da Kürtçe kurslara yoğun katılım olduğu belirtilerek önümüzdeki dönemde yeni eğitmenlerin alınacağını aktardı.

Buzgan, “Kürtçe kurslar açıldı ancak Zazaca kurslar açılmadı. Biz bunu bir eksiklik olarak değerlendiriyoruz. Zazaca kursların biran önce açılmasını talep ediyoruz” diyerek şöyle devam etti:

“Çünkü İstanbul’da yüz binlerce Zaza yaşıyor. Dolayısıyla onların da kendi dillerini öğrenmesi kadar doğal ve hakkaniyete uygun bir davranış yok. Büyükşehir belediyesinden bunu bekliyoruz. Ayrıca önümüzdeki dönemde bu kurs sayılarının arttırılmasını talep ediyoruz. Bunun dışında tabii biz daha önce yaptığımız toplantılarda Kürtçe tiyatro, kreş ve yaşlı bakım hizmetlerinde Kürtçe bilen personel hizmetlerinin istihdam edilmesi uygun olacaktır. Bunun dışında İBB, yaşlı bakım ve engellilere yönelik rehabilitasyon hizmetlerinin verdiğini biliyoruz. Bu hizmetleri alan yaşlı ve engelli var. Türkçe bilmeyen bir çok yaşlı ve engelli Kürt olduğunu da biliyoruz. Dolayısıyla verilecek bu hizmetlerde de profesyonel düzeyde Kürtçe bilen insanların istihdam edilmesini istiyoruz. Bu yönde zaten taleplerimiz olmuştu onlar da bu talepleri yerine getireceklerini söylemişlerdi. CHP’nin yeni politikaları demokrasiye ve adalete duyarlı bir politika olduğunu söyleyebilirim. Bu kapsamda bu hizmetleri vereceklerini umuyorum.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.