19 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır12°C
  • Ankara11°C
  • İzmir16°C
  • Berlin5°C

HÜRRİYET'TEN 'YALAN HABER' AÇIKLAMASI

HDP Eş Başkanı Sezai Temelli’nin söylemediği sözleri başlığa çekerek 'HDP Eş Genel Başkanı Temelli'den açık açık itiraf ve tehdit: İstanbul-Ankara'yı İmamoğlu ile Yavaş değil HDP yönetecek' şeklinde haber yapan Hürriyet konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Hürriyet'ten 'yalan haber' açıklaması

17 Mart 2019 Pazar 15:44

Açıklamada, "Hürriyet, Temelli’nin açıklamalarıyla ittifaktaki varlıklarını söylemesi haberini vermiştir. CHP’li adaylar ya da haberi eleştiren çevreler bizden değil HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’den açıklama istemelidirler" denildi.

Hürriyet'in "İstanbul-Ankara'yı İmamoğlu ile Yavaş değil HDP yönetecek" dediğini öne sürdüğü Temelli, şöyle konuşmuştu:

"Hep burada HDP meselesi, HDP ile olan mesafe ve ilişki meseleleri muhalefet partileri için sorun oldu. Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt'ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir. Yapmaya çabalarsa zaten siyaseten bir karşılığı olmayacaktır. O kentin belediye başkanı olmayacak, o olsa olsa o kentin kayyumu olur.'' 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.