09 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır10°C
  • Ankara12°C
  • İzmir19°C
  • Berlin9°C

HÜRRİYET’TE SULAR DURULMUYOR

Özkök’ün yerine geçen Enis Berberoğlu’nun da kalıcı olmayabileceği iddia ediliyor. Beki ve Koru telaffuz edilen isimler arasında.

Hürriyet’te sular durulmuyor

03 Ocak 2010 Pazar 15:38

Son olarak haber koordinatörü Eyüp Can’ın görevi bıraktığı açıklanırken, Özkök’ün yerine geçen Enis Berberoğlu’nun da kalıcı olmayabileceği iddia ediliyor. Beki ve Koru telaffuz edilen isimler arasında.

Hürriyet gazetesinin künyesinde haber koordinatörü olarak yer alan Eyüp Can'ın ismi künyeden çıkarıldı. Eyüp Can’ın haber koordinatörlüğü görevinden ayrıldığı, ancak Hürriyet gazetesinde haftada beş gün yazacağı ve Referans gazetesindeki genel yayın yönetmenliği görevine devam edeceği açıklandı. Konuyla ilgili açıklama Hürriyet’in yeni genel yayın yönetmeni Enis Berberoğlu’ndan geldi. Berberoğlu, “Eyüp Can arkadaşımız kendisi hakkında bir tasarrufta bulundu. Kendine göre haklı sebepleri olabilir, saygı duyuyorum” dedi.

Eyüp Can’ın isminin Özkök’ün yerine genel yayın yönetmenliği için geçtiği, ancak son anda alınan bir kararla görevin Enis Berberoğlu’na verildiği belirtiliyor.

“Tayyip’in Beki’si, Gül’ün Koru’suna karşı”

Öte yandan, konuyla basın dünyasında konuyla ilgili yorumlar dikkat çekiyor. Özellikle Serdar Turgut’un Akşam gazetesinde dün yayınlanan yazısında, Enis Berberoğlu’nun bu görevde kalıcı olmadığı, süreci olaysız bir biçimde tamamlayarak, genel yayın yönetmenliği koltuğunu kısa bir süre içinde başka bir isme devretmesinin planlandığı ileri sürüldü.

Turgut, Hürriyet gazetesinin “gerçek patronu” olarak nitelediği Tayyip Erdoğan’ın genel yayın yönetmeni olarak bir dönem birlikte çalıştığı Akif Beki’yi istediğini belirtirken, Beki’nin önündeki engelin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün desteklediği Fehmi Koru olduğunu dile getiriyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.