03 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara16°C
  • İzmir25°C
  • Berlin21°C

HÜRRİYET YAZARI ÖZDİL İÇİN SUÇ DUYURUSU

DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e atılan yumruk için 'adaletin tokmağı' diyen Hürriyet Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hürriyet Yazarı Özdil için suç duyurusu

15 Nisan 2010 Perşembe 18:22

Diyarbakır Barosu avukatları, kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e atılan yumruk için 'adaletin tokmağı' diyen Hürriyet Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dilekçede Özdil'e 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılması talep edildi.

Avukatların imzasını taşıyan dilekçe, Diyarbakır Barosu eski Başkanı Sezgin Tanrıkulu tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı'na verildi. Dilekçede Özdil'in dün Hürriyet gazetesindeki köşesinde yer alan 'Yumruk' adlı yazısındaki "Bu ülkenin çocuklarına ateş edilip öldürmek 'demokratik hak' kabul ediliyorsa, parti liderine girişmek niye 'ırkçılık' oluyor? Mayın demokrasiyse, yumruk niye faşizm? Yumruğu 'adaletin tokmağı' yerine koyup, Ahmet Türk'ün burnuna inen kişi, bu ülkede pek çok kişinin duygularına tercüman oldu…" ifadelerine yer verildi.

Özdil'in yazısıyla saldırıyı överek halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiğini belirtilen dilekçede şöyle denildi: "Türkiye toplumunun vicdanında mahkum edilen saldırının meşru görüldüğü ve bunun üzerinden halkın bir kesimini diğer bir kesimine karşı kin, nefret ve düşmanlığa açıkça tahrik edilmeye çalışılmıştır." Hürriyet Yazarı Yılmaz Özdil hakkında 'suçu ve suçluyu övmek' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek' suçlarından TCK 215 ve 216 maddeleri uyarınca 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması amacıyla kamu davası açılması talep edildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.