25 Nisan 2024
  • İstanbul22°C
  • Diyarbakır27°C
  • Ankara27°C
  • İzmir23°C
  • Berlin11°C

HÜRRİYET WASHİNGTON TEMSİLCİSİNİN 'BRUNSON PAZARLIĞI' YAZISI, SİTEDEN KALDIRILDI

Hürriyet yazarı Cansu Çamlıbel'in yazısı yayından kaldırıldı. Çamlıbel, ABD'li rahip Andrew Brunson için Ankara-Washington arasında geçen pazarlığın detaylarını yazmıştı.

Hürriyet Washington temsilcisinin 'Brunson pazarlığı' yazısı, siteden kaldırıldı

04 Ağustos 2018 Cumartesi 10:19

Hürriyet yazarı Cansu Çamlıbel, Ankara’nın ABD’li rahip Andrew Brunson karşılığında Halkbank’ı hedef alan 2 yeni soruşturmanın sonlandırılmasını talep ettiğini yazdı.

Ancak Çamlıbel’in yazısı bir süre sonra Hürriyet’in sitesinden kaldırıldı.​

Çamlıbel, ABD ile rahip Brunson üzerinden yürüyen pazarlığın diğer tarafında Halkbank soruşturmalarının bulunduğunu ifade etti. Esas pazarlığın Brunson'a karşılık Halkbank davasından hüküm giyen Hakan Atilla'nın cezasının kalanını Türkiye'de çekmesi üzerinden yürüdüğünü belirten Çamlıbel, bir yandan da Halkbank dosyasına ilişkin iki yeni soruşturmanın açıldığını ve bunlar kapsamında yeni yaptırımların söz konusu olabileceğine dikkat çekti. Yazıda İsrail'de tutuklu bulunan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın çağrısıyla serbest bırakılan Ebru Özkan'a karşılık, ABD tarafının Türkiye'de tutuklu bulunan rahip Andrew Brunson'ın serbest bırakılmasını beklediğini, ancak Brunson'ın tutukluluk halinin ev hapsine çevrilmesiyle Trump'ın "devrelerinin yandığını" yazdı. Çamlıbel, Beyaz Saray, Dışişleri ve Kongre'nin Türkiye'ye karşı yaptırım uygulama konusunda "aynı sayfada" olduklarına da dikkat çekti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.