29 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır26°C
  • Ankara15°C
  • İzmir21°C
  • Berlin16°C

HÜRRİYET GAZETESİNİN ÇİÇEK OYUNU

Askeri Savcılığın kararından sonra Hürriyet gazetesi, Cemil Çiçek'in 10 gün önce söylediği "Fotokopiden belge olmaz" sözlerini yeniymiş gibi yayımlayınca, Ankara'da ortalık karıştı.

Hürriyet gazetesinin Çiçek oyunu

26 Haziran 2009 Cuma 15:25

Askeri Savcılığın takipsizlik kararından sonra Hürriyet gazetesi, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in 10 gün önce söylediği "Fotokopiden belge olmaz" sözlerini yeniymiş gibi yayımlayınca, Ankara'da ortalık karıştı.

Hükümet Sözcüsü Çiçek, önce Anadolu Ajansı'na konuşarak durumu düzeltmeye çalıştı. Bununla yetinmeyen Çiçek, ardında da Iraklı yararıların ziyaretine gazetecileri de davet edip genel bir açıklama yaptı.

Askeri Savcılığın açıklamasıyla ilgili hiçbir gazeteciye değerlendirme yapmadığını bildiren Çiçek, Hürriyet'te "Fotokopiden belge olmaz" başlığıyla yer alan haberi eleştirdi. Çiçek, "10 gün önce işler bu noktaya gelmeden , karar verilmeden, kimin ne karar vereceği olmadan yani hukuki süreç devam ederken, herkesin kendi değerlendirmelerini yaptığı bir noktada... Ben her şeye hukuk açısından bakılması gerektiğini düşünüyorum. Hukukçu kimliğimle, Siyaseten herkes değerlendirebilir. Dolayısıyla bu sürecin tamamlanması gerektiğini söylüyorum. Bu kanaatimi bugün de taşıyorum. Ama burada yanlış olan sanki bu açıklamanın dünkü kararın akabinde yapılmış olması gibi yanlış değerlendirmelere meydan verecek tarzda takdim edilmiş olmasıdır." dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.