26 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır28°C
  • Ankara26°C
  • İzmir23°C
  • Berlin14°C

HSD: GÜVENLİ BÖLGE ANLAŞMASI BAŞARIYA ULAŞMAZSA SURİYE İLE ANLAŞIRIZ

Suriye Demokratik Güçleri(HSD) Genel Komutanı Mazlum Ebdî, ABD-Türkiye’nin ‘güvenli bölge’ anlaşmasının başarıya ulaşmaması halinde Rusya ile Suriye ile anlaşmak zorunda kalacaklarını söyledi.

HSD: Güvenli bölge anlaşması başarıya ulaşmazsa Suriye ile anlaşırız

08 Eylül 2019 Pazar 16:07

HSD Genel Komutanı Mazlum Ebdî, CNN’e verdiği röportajda Türkiye ve ABD’nin ‘güvenli bölge’ konusunda vardıkları anlaşmaya ılımlı bir yaklaşım gösterdiklerini ve anlaşmanın başarıya ulaşıp ulaşmayacağını gözlemleyeceklerini dile getirdi.

Güvenli bölge anlaşmasının başarıya ulaşmaması halinde ABD’nin Suriye’den çekilme olasılığı olduğunu dile getiren Ebdî “O zaman Rusya ve Suriye rejimi ile anlaşacağız. Bu seçenek Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyini işgalinden daha iyi bir seçenek olacağı kesin” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump’a Suriye’deki Kürtlerin haklarını elde etmesinde destek olmasını isteyen Ebdî, IŞİD’e karşı savaştaki başarılarının karşılığının verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

IŞİD tutuklularına ilişkin ise HSD Genel Komutanı Mazlum Ebdî, yabancı IŞİD’li tutuklulara bir çözüm bulunması için ABD’nin desteğine ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.