25 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara22°C
  • İzmir19°C
  • Berlin7°C

HOLLANDA: SINIR DIŞI EDİLEN GAZETECİ ÖRGÜT ÜYESİ DEĞİL

Türkiye’nin ‘El Nusra’ üyeliği iddiasıyla sınır dışı ettiği Hollandalı gazeteci Ans Boersma’ya ilişkin Hollanda Savcılığı’ndan açıklama geldi.

Hollanda: Sınır dışı edilen gazeteci örgüt üyesi değil

17 Ocak 2019 Perşembe 18:49

Savcılık, Türkiye'nin "terör örgütüyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle" sınır dışı ettiğini duyurduğu gazeteci Ans Boersma'nın iadesinin talep edilmediğini ve Boersma'nın "terör şüphelisi" olmadığını açıkladı.

T24’ün haberine göre; Savcılıktan yapılan açıklamada, Boersma ile bir grup şüpheli hakkında kısa süre önce Türk makamlarından bilgi istendiği belirtildi. Açıklamada ayrıca Boersma'nın "terör şüphelisi" olmadığı belirtildi. Savcılık sözcüsü, gazetecinin Perşembe sabahı vardığı Amsterdam Schiphol Havalimanı'nda gözaltına alınmadığını söyledi. Sözcü, Boersma hakkında herhangi bir soruşturma olup olmadığı hakkında ise açıklama yapmadı. Hollanda Ulusal Savcılık Bürosu'ndan Hollanda basınına daha önce yapılan açıklamada, "Boersma, Hollanda'nın isteği üzerine sınır dışı veya iade edilmedi" denilmişti.

Türkiye: Hollanda, El Nusra Cephesi'yle bağlantıları olduğunu söyledi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise gazeteci Ans Boersma'nın, Hollanda polisinden gelen bir istihbarat üzerine, "bir terör örgütüyle bağlantılı olduğu" gerekçesiyle sınır dışı edildiğini açıklamıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.