17 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara9°C
  • İzmir16°C
  • Berlin17°C

HİZBULLAH: İSRAİL'E KARŞI SAVAŞA HAZIRIZ

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, İsrail'in Lübnan'a savaş açmasını beklemediğini söyledi.

Hizbullah: İsrail'e Karşı Savaşa Hazırız

29 Haziran 2010 Salı 04:09

AP'ye konuşan Şeyh Kasım, İsrail'in Lübnan'ı hedef alacak muhtemel bir saldırısına karşı koymaya hazır olduklarını belirterek "İsrail'in böyle bir dönemde savaş açmasını beklemiyoruz. Fakat direniş, yarın olacakmış gibi de savaşa hazırdır" dedi.

İsrail'in Temmuz 2006 savaşında hezimete uğradığını ifade eden Şeyh Kasım, bu savaştan sonra İsrail'in yeni bir savaş kararı için en az iki defa düşündüğünü söyledi.

Amerika'nın İsrail'in tarafında durduğunu belirten Şeyh Kasım, "Amerika, Ortadoğu siyasetini değiştirse dahi müzakerelere başlamayı" düşünmediklerini kaydetti.

ABD'nin eski Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker, Kongre'de yaptığı konuşmada, ABD'nin uzun süredir devam eden politikasını değiştirerek Hizbullah'la diyaloğa başlaması gerektiğini söylemişti.

Amerika'nın Irak ve Afganistan'ı işgal ettiğini hatırlatan Şeyh Kasım, Amerika'yı Ortadoğu'da fitne ve sorun çıkaran bir rol oynamakla suçladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.