16 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır26°C
  • Ankara18°C
  • İzmir25°C
  • Berlin25°C

HİLLARY CLİNTON'A SUİKAST GİRİŞİMİ

Kenya'da, Danimarkalı karikatüriste ve ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a saldırı girişimi yapıldığı iddia edildi.

Hillary Clinton'a suikast girişimi

04 Ocak 2010 Pazartesi 09:38

Danimarka gazetesi Politiken'in Kenya basınına dayanarak verdiği haberde, Somalili saldırganın, çıktığı Afrika turu çerçevesinde Kenya'da bulunan Clinton'a yönelik bir saldırı planına dahil olduğuna dair "istihbarat servisleri kaynaklarının" teyidinin alındığı ileri sürüldü.

Haberde, saldırganın, 2009'da Kenya'da bir polis operasyonunda gözaltına alındığı ve 7 hafta gözaltında tutulduğunu belirtildi.

Gazete, Danimarka istihbarat teşkilatı PET'in daha önce yaptığı, "Somalilinin Afrika'nın doğusunda bulunduğu sürede saldırı faaliyetlere karıştığından şüphelenildiği açıklamasını" da hatırlattı.

Buna karşın, Danimarka'nın Nairobi Büyükelçisi Bo Jensen, Ritzau haber ajansına yaptığı açıklamada, Kenya'da gözaltına alınan kişinin, evraklarında kurallara uygun olmayan bir durum nedeniyle gözaltına alındığını bildirdi.

Büyükelçi, Kenyalı yetkililerin de bu kişinin Clinton'a yönelik terörist bir plana karıştığını doğrulamadığını ifade etti.

Danimarka istihbarat teşkilatı, çizdiği Hz. Muhammed karikatürleriyle İslam dünyasında öfkeye yol açan karikatürist Kurt Westergaard'a suikastın engellendiğini bildirmiş, polisin, Westergaard'ın Aarhus'deki evine bıçak ve baltayla girmeye çalışan 28 yaşındaki Somaliliyi dizinden ve elinden vurduğunu açıklamıştı.

Westergaard'a suikast girişiminde bulunan Somalili cinayete teşebbüsle suçlanmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.