30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara12°C
  • İzmir13°C
  • Berlin12°C

HİDDİNK'TEN ŞOK İTİRAF!

Hollandalı hoca, 'Bana 'Elemeleri bırakıp 2014 için yeni takım yaratın' diyorlar. Ancak ben onlarla aynı fikirde değilim' dedi.

Hiddink'ten şok itiraf!

28 Mart 2011 Pazartesi 13:31

Milli Takım'ın teknik patronu, Euro 2012 finallerinin gözden çıkartıldığı bombasını patlattı.

Hollandalı hoca, 'Bana 'Elemeleri bırakıp 2014 için yeni takım yaratın' diyorlar. Ancak ben onlarla aynı fikirde değilim' dedi

Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, NTV'de yayınlanan % 100 Futbol Özel'de Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onay'ın konuğu oldu, spor gündemini sarsacak açıklamalar yaptı. Hiddink şöyle konuştu:

'Karışık duygular içerisindeyiz. Avusturya ile iki kez karşılaşacağız. Almanya ile oynayacağız ki onlardan puan almak zor. Avusturya maçını kazanırsak sürücü koltuğunda oturacağız.

HEYECAN YAPIYORUZ

Şu an için alacağımız galibiyet çok önemli. 'Elemeleri bırakıp yeni takım yaratın 2014 için' diyorlar bana ama ben onlarla aynı fikirde değilim. Takımı geçiş döneminde elime aldım ama takım başarılı olmalı'.

Avusturya'yı 'yaratıcı değiller' diye niteleyen Hiddink, 'Bize zorluk çıkartacaklardır. Biz agresif olarak hücuma dönük oynamak istiyoruz. Maçın başında heyecanlanmamız gerekiyor. Biz rakip sahaya kadar çok iyi geliyoruz, kalenin önünde heyecanlanabiliyoruz' ifadelerini kullandı.

GENÇLERİN ROLÜ

Takımın yaş ortalamasının gençleşmesi ile ilgili olarak da 'Bazı genç oyuncuları ulusal tecrübe için takıma almaya çalışıyorum. Cenk Tosun başarısını artırdı. Almanya'ya yenilebilirsiniz bu bir gerçek. Fakat biz Almanya'ya karşı direnç sergileyemedik. Bu benim hoşuma gitmedi. Azerbaycan karşısında ise iyi oynamadık. Bunlar takımın gençleştirilmesinde önemli rol oynadı' dedi.

AVRUPA'NIN BiR NUMARASI

Hiddink, Türkiye'deki tutkuyu Avrupa'nın bir numarası olarak gördüğünü söylerken tutkuların stratejilerin önüne geçmemesi gerektiğini belirtti. 'Hepimiz milli takımı seviyoruz ama takımı duygusal olarak yönetemeyiz' diyen Hollandalı hoca, yurt dışındaki futbolcuların adaptasyonları hakkında 'Bu oyuncular Bundesliga'da yüksek seviyede oynuyorlar ve adaptasyon kolay oluyor' diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.