19 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır27°C
  • Ankara23°C
  • İzmir23°C
  • Berlin6°C

HEWLER'DEKİ SALDIRININ AYRINTILARI

Hewler’de dün öğlen saatlerinde Empire City’deki bir restaurantta gerçekleştirilen saldırıda Türk diplomat Osman Köse ile Kürdistan vatandaşları Neriman Osman ve Beşdar Ramazan hayatını kaybetmişti.

Hewler'deki saldırının ayrıntıları

18 Temmuz 2019 Perşembe 15:45

Saldırının gerçekleştiği Empire City bölgesi Hewler’in gözde semtlerinden olup huzur ve emniyeti ile tanınıyor.

Kürdistan Bölgesi’nde bulunan yabancı diplomatlar ve çalışanlar dinlenmek için Empire City bölgesindeki lüks kafetarya, restaurant ve lokantaları tercih ediyor. Hewler’de ilk kez bu şekilde bir saldırı gerçekleştirildi. Saldırganların planlı bir şekilde saldırı yerini seçtiği ve daha önceden hazırlık yaptıkları tahmin ediliyor.

Rûdaw muhabiri Senger Abdurrahman, olayın gelişimini şöyle anlattı:

“Saat 11:30’da 3 kişi toyota yaris model bir araba ile Türk diplomatın bulunduğu restorantın karşısına gelerek bekliyorlar. Bölgede biraz dolaşmaya başlıyorlar. Daha sonra bölgeden ayrılarak yarım saat sonra geri gelerek restaurantın içine geçiyorlar. Bir tanesi Türk diplomatın bitişiğindeki masada diğer iki kişi ise karşı tarafta oturuyor. Rahat bir şekilde hareket eden saldırganlar herkes gibi su, çay ve kahve siparişi veriyorlar. Çevreyi çok dikkatli bir şekilde gözlemleyen saldırganlar ortamın sakinliğinden emin olmak istiyorlar. 

Bir müddet sonra Türk diplomat restoranttan ayrılmak üzere ayağa kalkıyor. Türk diplomat hesabı ödemek üzere kasaya doğru gittiğinde saldırganlardan birisi ayağa kalkarak susturucu tabanca ile Türk diplomatın başına bir el ateş ediyor. Türk diplomat, başına kurşun isabet etmesi ile olay yerinde hayatını kaybediyor. Saldırı ile birlikte restoranttakilerin hepsi yere uzanıyor. O sırada hayatını kaybeden iki vatandaş ise ayağa kalkmak istiyor. Ancak görüntülerden iki kişinin saldırganlara müdahale etmek mi istediği ya da dışarıya kaçmak mı istedikleri anlaşılmıyor. İki kişinin ayağa kalkmasıyla birlikte saldırganın arkadaşı ve onu koruma amaçlı orada bulunan diğer saldırgan da susturucu tabanca ile diğer iki kişiye bir kaç el ateş ediyor. 

Bu sırada yere uzanan Türk diplomatın yanındaki arkadaşı silahını çekerek saldırganlara ateş etmeye başlıyor. Saldırganlardan biri kapıya yakın bir yerde yaralanıyor. Yaralanan saldırgan sendeleyerek dışarı çıkıyor. Saldırganlar dışarda onları bekleyen iki kişi ile buluşarak olay yerini çok çabuk bir şekilde terkediyorlar.

Restorantta bulunanlar olayın normal adli bir vaka olduğunu zannediyor. Ancak asayiş güçlerinin olay yerine gelerek hayatını kaybeden kişinin kimliğini kontrol etmesiyle öldürülen kişinin Türk diplomat olduğu anlaşılıyor. Kamera görüntülerinde saldırganlar net bir şekilde teşhis edilebiliyor. Ancak yapılan incelemelerde otomobil plakasının sahte olduğu anlaşılıyor."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.