03 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara16°C
  • İzmir25°C
  • Berlin25°C

HERONLAR İÇİN İSRAİL'E GİDİLECEK

Milli Savunma Bakanı Gönül, "A400M projesinin iptalini arzu etmiyoruz. Alınması öngörülen birim uçak adedinin azaltılmasını da doğru bulmuyoruz.

Heronlar için İsrail'e gidilecek

06 Ocak 2010 Çarşamba 21:02

Milli Savunma Bakanı Gönül, "A400M projesinin iptalini arzu etmiyoruz. Alınması öngörülen birim uçak adedinin azaltılmasını da doğru bulmuyoruz. Bu ayın 11'inde, Heronlar için Türkiye'den bir kabul heyeti İsrail'e giderek kabulü başlatacak' dedi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İsrail'in insansız hava aracı Heronlara ilişkin soruya ise bu ayın 11'inde, Heronlar için Türkiye'den bir kabul heyetinin İsrail'e giderek kabul sürecini başlatacağını ifade etti.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın, Heron sözleşmesinden doğan karşılıkların yerine getirilmesinde yetkilendirildiğini belirten Gönül, sözleşmede ceza miktarının belli olduğunu, bu konudaki müzakerelerin devam ettiğini kaydetti.

Gönül, Heronlarla ilgili sözleşmenin, performans dahil yerine getirileceğini de vurguladı.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, alçak ve orta irtifa hava savunma füze sistemlerine ilişkin projelerde, üretimin yerli imkanlarla gerçekleştirilmesine yönelik sözleşme değişikliklerinin yapılmasında, Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın yetkilendirildiğini de ifade etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.