28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara22°C
  • İzmir23°C
  • Berlin12°C

HDP’Lİ VEKİLLER LEYLA GÜVEN’E DESTEK İÇİN AÇLIK GREVİNDE

HDP, cezaevinde açlık grevinde olan Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e destek için 5 ilde eş zamanlı eylem başlattı.

HDP’li vekiller Leyla Güven’e destek için açlık grevinde

17 Kasım 2018 Cumartesi 16:51

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için cezaevinde süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e destek için eylem başlattı. Aralarında milletvekillerinin de bulunduğunu HDP’liler Adana, Diyarbakır, Hakkari, Urfa ve Van’da eş zamanlı iki günlük süreli-dönüşümlü açlık grevine başladı.

16 KİŞİ AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

Diyarbakır’daki açlık grevi eylemine, HDP milletvekilleri Dersim Dağ ve Saliha Aydeniz’in aralarında bulunduğu 16 kişi katıldı. HDP Diyarbakır il binası Vedat Aydın Konferans Salonu’nda açlık grevine başlayan grup Leyla Güven’in fotoğrafının bulunduğu önlükler giydi.

Salonda, “Em tecrîdê bişkênin faşizmê hilweşînin” ve “Leyla Güven haklıdır. Tecrit son bulmalıdır” yazılı pankartlar asıldı. Açlık grevi eylemi basın açıklaması ile başladı. DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Filiz Buluttekin, DBP Diyarbakır İl Eş Başkanları Naşide Toprak ve İbrahim Çiçek’in de katıldığı basın açıklamasında konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, açlık grevinin amacını anlattı.

“TECRİT KALKANA KADAR TALEPLERİMİZDE ISRARCI OLACAĞIZ”

Leyla Güven’in 8 Kasım’da açlık grevi eylemi başlattığını hatırlatan Dersim Dağ, Güven’in talebinin kendilerinin de talebi olduğunu söyledi. Güven’e destek olmak amacıyla 5 kentte açlık grevi eylemi başlatıldığını ifade eden Dağ, Öcalan üzerindeki tecrit kalkana kadar taleplerinde ısrar edeceklerini söyledi. (Artı Gerçek)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.