19 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara13°C
  • İzmir16°C
  • Berlin5°C

HDP’Lİ PAYLAN: ABD’NİN TEHDİDİNİ KINIYORUM

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’ye yönelik "Türkiye Kürtleri vurmaya kalkarsa ekonomik olarak mahvedeceğiz” sözlerini kınadığını açıkladı.

HDP’li Paylan: ABD’nin tehdidini kınıyorum

17 Ocak 2019 Perşembe 08:41

ABD Başkanı Donald Trump'ın, “Kürtleri vurmaları halinde Türkiye'yi ekonomik açıdan çökerteceğiz. 20 millik bir güvenli bölge yaratacağız ve aynı şekilde Kürtlerin Türkiye'yi provoke etmesini istemiyoruz” açıklamasına tepki gösteren Paylan, şöyle konuştu:
 

‘ABD racon kesiyor’

"Türkiye'nin bir milletvekili olarak utanç duyuyorum. Türkiye ve Suriye halklarının birlikte bir yol bulamaması ve barış sağlayamaması 10 bin mil ötedeki ABD'nin 'Eğer siz kavga ederseniz ben sizi mahvederim' açıklamalarına yol açıyor. Ne Rusya'nın ne de ABD'nin yaptıklarına bakmak lazım. ABD Başkanı'nın tehdidini kınıyorum. Yarın Rusya Başkanı'nın da başka tehditleri olabilir. Büyük devletlerin burada at koşturmasından büyük rahatsızlık duyuyorum. Yapmamız gereken Türkiye ve Suriye halkları olarak bir çözüm bulmak. Bunu başarırsak bu tür tehditlere maruz kalmayız. Aksi takdirde ABD, Fransız ve İngilizler yüzyıl önce olduğu gibi burada racon kesmeye devam ederler. Onların racon kesmesini engellemek için demokratik çözümler bulmalıyız."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.