03 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara12°C
  • İzmir18°C
  • Berlin20°C

HDP'Lİ AYHAN BİLGEN VE LEZGİN BOTAN GÖZALTINA ALINDI

HDP Kars Milletvekili ve parti sözcüsü Ayhan Bilgen ile HDP Van Milletvekili Lezgin Botan gözaltına alındı.

HDP'li Ayhan Bilgen ve Lezgin Botan gözaltına alındı

30 Ocak 2017 Pazartesi 19:08

HDP Kars Milletvekili ve parti sözcüsü Ayhan Bilgen, Sulh Ceza Hakimliği'nce hakkında verilen tutuklamaya yönelik yakalama kararı üzerine Diyarbakır'da gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, gözaltına alınan HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen ile Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın serbest bırakılmasına itiraz etti. İtiraz üzerine Bilgen ve Beştaş hakkında tutuklanmalarına yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında yürütülen “Silahlı terör örgütüne üye olma” soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan ve tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen ile Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 

HDP Kars Milletvekili ve parti sözcüsü Ayhan Bilgen, Sulh Ceza Hakimliği’nce hakkında verilen tutuklamaya yönelik yakalama kararı üzerine Diyarbakır’da gözaltına alındı.

Öte yandan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan'ın da gözaltına alındığı belirtildi. Botan’ın gözaltı kararını HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan Twitter hesabından duyurdu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.