06 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara16°C
  • İzmir26°C
  • Berlin20°C

HDP’Lİ 4 VEKİL SURUÇ’TA OTURMA EYLEMİNE BAŞLADI

HDP’li 4 milletvekili, Suruç’un Mürşitpınar Sınır Kapısı’nda polis ve askerin sınırda bekleyenlere müdahalesini protesto etmek için oturma eylemi başlattı.

HDP’li 4 vekil Suruç’ta oturma eylemine başladı

21 Eylül 2014 Pazar 13:27

Kobani’ye yönelik saldırılardan sonra yapılan seferberlik çağrısı ile çok sayıda yurttaş Suruç’un Edmanik köyüne açılan çadırlarda geceyi geçirdi.

Sabah saatlerinde sınır bölgesine çok sayıda asker sevk edildi. Mürşitpınar Sınır Kapısı’nda bekleyen ve aralarında kadın, yaşlı ve çocukların da bulunduğu kalabalığa polis ve askerler gaz bombaları ile müdahale etti. Müdahalede Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.

52932

Müdahalenin durdurulmasını isteyen vekillerin taleplerinin yerine getirilmemesi üzerine HDP’li vekiller İbrahim Ayhan, Aysel Tuğluk, Gülser Yıldırım ve İbrahim Binici, sınır tellerinin altında oturma eylemi başlattı.

HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, çadır alanında bulunan halkın sınır dibine bırakılana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.