04 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara15°C
  • İzmir19°C
  • Berlin18°C

HDP'DEN YSK BAŞKANI'NA SUÇ DUYURUSU

HDP'li vekil ve hukukçulardan oluşan bir heyet, YSK Başkanı Sadi Güven hakkında, görevi kötüye kullandığı ve toplumun düzenine bozmaya kalkan kararlara imza attığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

HDP'den YSK Başkanı'na suç duyurusu

19 Nisan 2017 Çarşamba 11:24

Suç duyurusu ardından Ankara Adliyesi önünde açıklama yapan HDP'li Yıldırım, "Seçim günü doğuda oylama sona erdikten bir süre sonra YSK’nin bir duyurusu ile karar değişikliğine gidildi. YSK Başkanı ve üyeleri, çok açık bir şekilde görevlerine sahip çıkmamış, kendilerini inkar edercesine referanduma gölgeyi kendileri düşürmüştür. Referandumun iptali yönünde bir karar almadıkları sürece, bu referandum toplum vicdanında meşruiyet kazanmayacaktır" dedi.

Bitlis'in Güroymak İlçesi'nde mühürsüz oy kullanıldığı için seçimlerin iptal edilmesi kararını hatırlatan Yıldırım, "YSK Başkanı hukuka riayet etmektedir. YSK başkanı ihlallere daha sonra yaptığı açıklamalarla da devam etmektedir" dedi.

Yıldırım, "Meclis’i dün sadece 4 saat açık tutmalarının ve apar topar kapatmalarının nedeni de, meşruiyet sorunu olan referandum sonucunun gündeme gelmesini istememeleridir" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, YSK'nin görevini kötüye kullandığı ve toplumun düzenini bozmaya hizmet edecek kararlara imza attığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Yıldırım, yargının ivedilikle gerekli işlemleri yapmasını istedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.