30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara13°C
  • İzmir14°C
  • Berlin11°C

HDP'DEN PARTİ ÖRGÜTLERİNE GÜVENLİK UYARISI

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), parti il ve ilçe örgütlerine 'Güvenlik önlemleri ve acil eylem çağrısı' konulu bir genelge gönderdi.

HDP'den parti örgütlerine güvenlik uyarısı

23 Temmuz 2015 Perşembe 12:07

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından, partinin il ve ilçe teşkilatlarına "Güvenlik önlemleri ve acil eylem çağrısı" konulu bir genelge gönderildi. Genelgede, Suruç katliamıyla birlikte gerekli görülen güvenlik önlemlerine dikkat çekildi. 

Güvenlik önlemlerini gerekli kılan koşulların oluşmasında AKP'nin sorumluluğuna işaret edilen genelgede, HDP'ye yönelik saldırılarının devam etme olasılığının yüksek olduğuna dikkat çekilerek, parti binalarında güvenlik önlemlerinin titizlikle alınması gerekliliği vurgulandı. 

Eylem ve etkinliklerin tedbiri alınsın

Genelgede, "parti binasına gelenlerin üst aramalarının yapılması", "partiye gelen paket, çiçek gibi malzemelerin nereden geldiğine, kim tarafından yollandığına dikkat edilmesi", "tüm eylem ve etkinliklerde gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması" şeklindeki 3 önemli uyarı vurgulandı.

Acil eylem 

Genelgede Suruç katliamının ardından demokratik tepkilerin örgütlü bir şekilde gösterilmesi gerekliliğine dikkat çekildi. Cenazelerin kitlesel bir katılım ve ortak duygu ve eylemlerle kaldırılması gerekliliği ifade edildi. 

Etkinlikler iptal edildi

Suruç'ta başlayacak olan "barış nöbetleri"ne ilişkin bilgi verilen genelgede, 3 günlük yas gereği parti binalarına siyah renkli bir flama asılması ve bir hafta boyunca şenlik, festival gibi etkinliklerin ertelenmesi istendi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.