30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır24°C
  • Ankara15°C
  • İzmir20°C
  • Berlin16°C

HDP: YAŞAMINA SON VERMEYİ DOĞRU BULMUYORUZ

HDP MYK, açlık grevleri ve yaşanan ölümlerle ilgili iktidara bir kez daha çağrı yaptı: "Ağırlaştırılmış tecridi sonlandırın"

HDP: Yaşamına son vermeyi doğru bulmuyoruz

26 Mart 2019 Salı 16:45

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), açlık grevleri ve yaşanan ölümlerle ilgili Diyarbakır’da olağanüstü toplandı.

Toplantıdan sonra yapılan ortak açıklamada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan milyonların Newroz alanlarından 3 net mesaj verdiğini söyleyerek, mesajları şu şekilde sıraladı:

"Kürt halkı başta olmak üzere bütün demokrasi güçleri iktidar tarafından yapılan hakaretlere ve ‘bu topraklarda yeriniz yok’ sözlerine cevap vermiştir. Buradayız, kararlıyız ve umutluyuz; demokrasi, özgürlük, adalet, eşitlik ve barış mücadelemizden vazgeçmiyoruz demiştir.

AKP ve MHP faşizmine, tekçiliğine, inkar politikalarına boyun eğmedik ve eğmiyoruz demiştir. Kendi siyasi iradesine sahip çıkmış ve 31 Mart’ta kayyımları geldikleri yere göndereceğinin açık bir işaretini vermiştir. 

Tecridi ve yok sayma politikasını kabul etmediğini, etmeyeceğini ve kendini var eden değerlere bağlılığını yeniden yüksek sesle vurgulamıştır.”

"YAŞAMI SAVUNUYORUZ"

Açık grevlerine ve yaşanan ölümlere dikkat çeken Buldan, “Tüm kurumlar olarak, bizler elbette ölümü değil yaşamı ve yaşatmayı savunuyoruz. Nedeni ne olursa olsun kendi yaşamına son vermeyi doğru bulmadığımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Bütün mücadelemiz ve çabamız bir canın bile yitirilmemesi, sorunların çözülerek mutlak barışın sağlanmasıdır. Bu yüzden bu tarz eylemlerin devam etmemesi için herkese açık çağrımızı yapıyoruz. Gelin zulme karşı yaşamı savunarak mücadele edelim” dedi.  

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.