16 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır10°C
  • Ankara11°C
  • İzmir14°C
  • Berlin18°C

HDP KÜRTÇE YEMİNE İZİN VERMİYOR

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, gazetecilere TBMM Genel Kurulu’nda Kürtçe yemin krizi yaşanmayacağını söyledi.

HDP Kürtçe yemine izin vermiyor

13 Haziran 2015 Cumartesi 11:09

Sırrı Süreyya Önder, gazetecilerin Ezidi Milletvekili Feleknas Uca’nın ‘Kürtçe yemin’ açıklamasını hatırlatması üzerine, “Hepimiz yemini İçtüzüğe uygun bir şekilde yapacağız” yanıtı verdi. Böylelikle, Genel Kurul’un açılmasına günler kala HDP’den gelen yanıt bir kriz yaşanmayacağını gösteriyor.

Batmanlı bir Ezidi olan HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca Türkçe bilmediği için Meclis’te Kürtçe yemin etmek istediğini açıklamış, Türkçeyi iyi bilmediğini, öğrenmeye çalıştığını söylemişti.

Anayasaya göre, milletvekillerinin andı şöyle:

”Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.