19 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır12°C
  • Ankara11°C
  • İzmir16°C
  • Berlin5°C

HDP: BELEDİYELERDEN VE MECLİS’TEN ÇEKİLMEYECEĞİZ

HDP Parti Sözcüsü Günay Kubilay, HDP’nin belediye ve Meclis’ten çekilmesine ilişkin kurumsal bir tartışması olmadığını söyledi.

HDP: Belediyelerden ve Meclis’ten çekilmeyeceğiz

15 Kasım 2019 Cuma 12:21

İçişleri Bakanlığı’nın 19 Ağustos’ta geçici tedbir kapsamında Mardin, Van ve Diyarbakır büyükşehir belediye eş başkanlarının yerlerine kayyım ataması üzerinden 88 gün geçti.

Üç büyükşehir belediye eş başkanlarının görevden uzaklaştırılmasını ‘hukuksuz’ olarak nitelendiren HDP, kayyım atamalarını meşru ve mücadele alanı alarak değerlendirdiği sokakta ve Meclis çatısı altında protesto etti. Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’ın merkez Yenişehir Belediyesi Eş Başkanı Belgin Diken, Hazro Belediye Başkanı Ahmet Çevik, Şırnak’ın ilçesi İdil Belediye Başkanı Songül Erden ve Tunceli’nin Mazgirt ilçesi Akpazar Belde Belediye Başkanı Orhan Çelebi görevden alındılar. Böylece 31 Mart seçimlerinden bu güne kadarki süreçte kayyım atanan HDP’li belediye sayısı da 20’ye ulaştı.

HDP’DE BELEDİYELERDEN ÇEKİLME TARTIŞMASI

Eski milletvekili Sırrı Sakık, dört belediye eş başkanlarının yerine kayyım atanmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tüm HDP’li belediyelere çekilme önerisinde bulundu. Sakık, “HDP’li belediyelere kayyum rutinleşip normalleşirken kendine demokrat(!) diyen hiçbir kesimden ve şahıstan bir beklentim yok. Ancak HDP’den beklentim yereldeki bu çıkmazdan kurtulmasıdır. Şahsi fikrim kalan belediyelerin hep birlikte çekilmesidir” ifadelerini kullandı. Bazı sosyal medya kullanıcılarının Sakık’a destek vermesiyle başlayan belediyelerden çekilme önerisi Meclis’ten çekilme tartışmalarına uzandı.

‘BELEDİYELERDEN VE MECLİS’TEN ÇEKİLMEYECEĞİZ’

HDP Parti Sözcüsü Günay Kubilay, belediyelerden ve Meclis’ten çekilme önerisine ilişkin tartışmaları değerlendirdi. HDP’nin Sine-i millete dönmek gibi kurumsal bir tartışması olmadığını vurgulayan Kubilay, “HDP’nin belediyelerden ve Meclis’ten çekilmesini içeren kurumsal bir tartışması yok. Parti içerisinde çeşitli üyelerimiz tarafından ve HDP’ye destek veren bazı kesimlerce böyle önerilerin yapıldığını biliyoruz. Fakat biz bu tartışmaların ötesinde önümüzdeki dönemler için demokratik ve meşru mücadele zeminini güçlendirmeyi, el konulmuş belediyeleri geri almayı hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.