09 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır11°C
  • Ankara14°C
  • İzmir20°C
  • Berlin8°C

HASAN CEMAL: ŞİMDİ DE YENİ Mİ UYANDIN DİYORLAR!

Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtlayan Hasan Cemal, Başbakan'ı eleştirdi, son günlerde aldığı ilginç okur tepkilerini anlattı...

Hasan Cemal: Şimdi de yeni mi uyandın diyorlar!

07 Haziran 2012 Perşembe 12:39

Hasan Cemal, medyadaki iktidar baskını yorumladığı programda son hükümete yönelttiği eleştirilerden sonra aldığı tepkileri paylaştı. 

"ŞİMDİ DE YENİ Mİ UYANDIN DİYE DÖVÜYORLAR!"

Hasan Cemal, Başbakan Erdoğan'ı başta Kürt sorunu olmak üzere son dönemki çıkışları nedeniyle "Zaloğlu Rüstem" diyerek eleştirdiği yazısıyla dikkat çekmişti. Bu benzetmeyi Doğan Avcıoğlu'nun sık kullandığını belirten Cemal, Hükümetin bir çok politikasına daha önce verdiği destek nedeniyle çok eleştiri aldığını söyledi.



 BAŞBAKAN ERDOĞAN DA İKTİDAR ŞIMARIKLIĞI YAŞANIYOR
Hasan Cemal, medyadaki baskı ortamını yorumladığı programda hem Cumhuriyet tarihinden kısa bir medya-iktidar özeti geçti hem de Başbakan Erdoğan'a seslendi. Cemal, AKP'nin çok güçlü bir iktidar olması nedeniyle Başbakan'ın "iktidar şımarıklığı yaşadığını" söyledi.

"AKP döneminde siyaset tekleştiği için medyanın manevra alanı daha çok daraldı. Medyada her dönem baskılar oldu. Turgut Özal da baskı kurmaya çalıştı, kendi medyasını yaratmak istedi, yarattı da. Bunu Süleyman Demirel de yaptı. Menderes Bayar zamanında da vardı. Ama bu dönemdeki kadar güçlü bir siyasi lider sandıktan çıkmadı. Bu güç galiba Tayyip Erdoğan'ı biraz kibirli hale getirdi ve belki de bir iktidar şımarıklığı yaşanmaya başladı. Dilerim bunun üzerinde serinkanlı bir şekilde düşünür..."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.