29 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır30°C
  • Ankara21°C
  • İzmir24°C
  • Berlin24°C

HASAN CEMAL: SİLAHLAR SUSSUN!

Cemal, Kürt sorununun, “Silahlar sussun ki rahat konuşalım. Kan ve gözyaşlarıyla sorunları çözmenin yolu artık kapandı” dedi.

Hasan Cemal: Silahlar sussun!

04 Şubat 2010 Perşembe 13:42

Gazeteci – yazar Hasan Cemal, Kürt sorununun Türkiye’nin en önemli ve temel sorunu olduğuna dikkat çekerek, “Silahlar sussun ki rahat konuşalım. Kan ve gözyaşlarıyla sorunları çözmenin yolu artık kapandı” dedi.

Avrupa Parlamentosu’nun Brüksel’deki merkezinde dün başlayan ve bugün sona erecek olan 6. Kürt Konferansı’na katılan Hasan Cemal, Kürt sorununun, Türkiye’nin en önemli ve temel sorunu olduğuna dikkat çekti. Türkiye tarihinde ilk kez bu sorunu çözmek isteyen siyasi bir iradenin ortaya çıktığını belirterek, şöyle devam etti:

‘Türkler ilk kez bu sorunu konuşmaya başladı. Ama Türk halkı maalesef bu sorunu bilmiyor ve cahil bırakılmış. Türkiye en köklü ve en tarihli sorunuyla yüzleşiyor ve bunu 6 aylık süreç ile sonuçlandırmak doğru değil.”

İki tarafın da güçlerini abartmaması gerektiğini kaydeden Cemal, “Yapılanlar zaten yapıldı. Bundan başak artık ne yapılabilir? Burada taraflara çağrıda bulunuyorum: Silahlar sussun ki rahat konuşalım. Kan ve gözyaşlarıyla sorunları çözmenin yolu artık kapandı” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.