24 Nisan 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara15°C
  • İzmir24°C
  • Berlin6°C

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ İSTİFA ETTİ

Katıldığı televizyon programında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a itaat farz, karşı çıkmak haramdır" diyen Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın tepkiler üzerine istifa etti.

Harran Üniversitesi Rektörü istifa etti

01 Kasım 2018 Perşembe 09:39

Harran Üniversitesi Ramazan Taşaltın, bir televizyon programında yaptığı açıklamaların Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı yıpratmak için kullanıldığını belirterek, bu nedenle görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Taşaltın, yaptığı yazılı açıklamada, göreve geldiği 6 Nisan 2015 tarihinden bugüne kadar, büyük bir özveriyle hizmet ettiğini savundu. Bu süreçte birçok zorlukla mücadele etmek durumunda kaldığını ifade eden Taşaltın, açıklamasında şunları kaydetti:

“Lakin gelinen noktada özel bir televizyon programında yaptığım şahsi konuşmalarım maalesef çarpıtılarak, kamuoyunda Sayın Cumhurbaşkanımızı yıpratmak üzere kullanılmaya kalkışılmıştır. Bu nedenle üniversitemi ve Cumhurbaşkanlığı makamını yıpratmamak için rektörlük görevimden ayrılıyorum. Detaylı açıklamayı daha sonra yapacağım.”

NE DEMİŞTİ?

Rektör Taşaltın, katıldığı televizyon programında, “İslami olarak cumhurbaşkanına itaat etmek farzı ayın’dır. Karşı gelmek de harpten kaçmak manasına gelir haramdır. Biz itaat ediyoruz cumhurbaşkanımızdır” sözleriyle tepki çekmişti.

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı da, “Harran Üniversitesi Rektörü’nün Cumhurbaşkanımızla ilgili sözlerinin, a. Cumhuriyetimizle b. İslamla c. Cumhurbaşkanımızın siyasal anlayışıyla d. Rektörlük makamında aranan akademik müktesebatla hiçbir ilgisi yok” açıklamasında bulunmuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.