27 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara16°C
  • İzmir18°C
  • Berlin6°C

'HANDE FIRAT İSTİFASINI SUNDU' İDDİASI

Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın istifa ettiği ancak gazete yönetiminin bu konuda karar veremediği iddia edildi.

'Hande Fırat istifasını sundu' İddiası

01 Mart 2017 Çarşamba 14:27

Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın gazete yönetimine istifasını sunduğu ancak ne kabul ne reddedildiği iddia edildi. Medyaradar’ın haberine göre, “Karargâh rahatsız” başlığıyla yayınlanan haberle ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün yaptığı, “Çok çok çirkin, terbiyesizlik, seviyesizlik, bedelini ödeyecekler” açıklamasının ardından Sedat Ergin’in Genel Yayın Yönetmenliği koltuğunu Fikret Bila’ya bıraktığı Hürriyet’te sarsıntı sürüyor.

Hürriyet’in internet sitesinde yer alan açıklamada; “Haberdeki “rahatsızlık” ifadesi, Genelkurmay Başkanı’nı hedef alan söz konusu iddia ve eleştirilerin yarattığı durumu açıklamak amacıyla kullanılmıştır. Kasıt bu olmamakla birlikte ‘karargahta rahatsızlık’ başlığı maksadı aşan bir editoryal hata olarak görülebilir. Bunun için üzgünüz” denilmişti.

15 Temmuz gecesi Erdoğan’ın ekrana çıkmasını sağlayan ilk gazeteci olan Fırat, kısa süre önce Deniz Zeyrek’ten boşalan Hürriyet gazetesinin Ankara temsilciliği görevine getirilmişti. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.