16 Nisan 2024
  • İstanbul26°C
  • Diyarbakır25°C
  • Ankara26°C
  • İzmir28°C
  • Berlin10°C

HALUK LEVENT, ÖYKÜ ARİN İÇİN DESTEK KONSERİ VERECEK

Haluk Levent, İzmir'deki lösemi hastası 3,5 yaşındaki Öykü Arin'e destek amacıyla İzmir'de konser verecek.

Haluk Levent, Öykü Arin için destek konseri verecek

19 Mart 2019 Salı 17:23

Konsere gelen İzmirli müzikseverler, öncesinde kök hücre bağışı da yapabilecek.

Geçen yıl kasım ayında Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi konulan ve sağlığına kavuşması için ilik nakli tek çare olan 3,5 yaşındaki Öykü Arin için Türkiye ve yurt dışında başlatılan "Öykü Arin'e Umut Ol" kampanyası sürüyor.

Kampanya kapsamında sosyal medya ve medya aracılığı ile birçok kişiye ulaşan ve kök hücre bağışı için çağrıda bulunan anne Eylem Yazıcı'nın yüksek lisans yaptığı Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, farkındalık oluşturmak için harekete geçti. Öğrenciler, sanatçı Haluk Levent'in katılımıyla bir farkındalık konseri organize etmek için kendisine teklifte bulundu. Haluk Levent'in teklifi kabul etmesi üzerine yarın Celal Atik Spor Salonu'nda 19.30'da yapılacak konser için tüm hazırlıklar başladı.

Ücretsiz konser öncesinde kök hücre bağışı yapılabilecek

Sanatçı Haluk Levent, yaptığı açıklamada, Öykü'nün annesi Eylem ve DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesindeki arkadaşlarının kendisine ulaştığını ve böyle bir teklifte bulunduklarını, konser vermenin çok şık bir hareket olacağını düşündüğünü kaydetti. Konser için kurucusu olduğu Anadolu Halk ve Barış Platformunun (AHBAP) sponsor olduğunu söyleyen Levent, yarın İzmir'de olacaklarını dile getirerek herkesi önce kök hücre bağışına sonra konsere beklediğini belirtti. Konuşmasının devamında Levent, kök hücre bağışı çağrısı yaparak şöyle konuştu: 

​"İnsanlar kök hücre ve kan bağışı yapsınlar istiyoruz. Bunun güzel bir şey olduğunu anlatmak istiyoruz. İnanıyorum ki yarınki konser birçok kişiye umut olacaktır. Konser alanında Kızılay aracı olacak. Mutlu olmak için mutlu etmek gerekiyor. Bir anneyi, bir çocuğu mutlu etmenin ne zararı olabilir? Yapay bir farkındalıktan ziyade samimi, çok doğal bir farkındalığa dönüştürmeyi amaçlıyoruz. İzmir'de yaşayan tüm dostlarımı konser öncesinde bağış yapmaya çağırıyoruz. Kök hücre ve kan bağışında bulunsunlar. Yarın bizlere de ihtiyaç olabilir. Hiç kimsenin beklemediği bir sürpriz de olabilir. Gelin birlik olalım, bir olalım, can olalım, dost olalım, ahbap olalım diyoruz."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.