25 Nisan 2024
  • İstanbul24°C
  • Diyarbakır27°C
  • Ankara25°C
  • İzmir24°C
  • Berlin6°C

HALK TV’YE ‘AZERBAYCAN’ VE ‘ALİYEV’ CEZASI

RTÜK, Halk TV’de yayınlanan programda, ‘Azerbaycan’a ve İlham Aliyev’e yönelik eleştiri sınırları ötesinde küçük düşüren, aşağılayan veya iftira niteliğinde ifadeler’ kullanılması nedeniyle kanala üst sınırdan para cezası verdi.

Halk TV’ye ‘Azerbaycan’ ve ‘Aliyev’ cezası

07 Ekim 2020 Çarşamba 21:39

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Halk TV’de yayımlanan “İki Bakış İki Yorum” programında Azerbaycan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e yönelik sözler nedeniyle kanala ceza verdi.

Programa katılan gazeteci Levent Gültekin, Azerbaycan-Ermenistan ilişkilerini değerlendirirken şu ifadeleri kullanmıştı:

…Azerbaycan devlet mi gerçekten? Bir aşiret, demokrasi yok, hukuku yok, otoriter yönetim var, seçim yok. Paranın üzerinde yüzüyorlar, bugüne kadar adam gibi bir devlet kurmamışsın, 30 yıldır senin toprakların işgal edilmiş…

Gültekin’in bu sözlerini “Azerbaycan Devleti ve Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e yönelik eleştiri sınırları ötesinde küçük düşüren, aşağılayan veya iftira niteliğinde ifadeler” olarak değerlendiren RTÜK, Halk TV’ye üst sınırdan idari para cezası verilmesine hükmetti.

“Bütün üyelerin Azerbaycan’ın yanında olduğu ve dünyaya mesaj iletildiği” ifadelerine yer verilen RTÜK açıklamasında şunlar belirtildi:

RTÜK, Levent Gültekin’in sözlerine karşı verdiği tepkiyle aynı zamanda dünyaya bir mesaj da iletmiş oldu. Toplantıda bütün Üyeler, Azerbaycan’ı destekleyen tavır sergilerken, söz konusu programdaki ifadelerin kabul edilemeyeceği dile getirildi. RTÜK Üyeleri Ermenistan’ın saldırgan tavrınıysa kınadılar. Halk TV’ye verilen Azerbaycan cezası kararı oy birliğiyle alındı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.