30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara13°C
  • İzmir13°C
  • Berlin11°C

HAKKÂRİLİ BİR ANA’NIN BAŞBAKAN’A CEVABI

Milliyet gazetesi yazarı Hasan Cemal'in bugün yayınlanan 'Hakkârili bir Ana’nın Başbakan’a cevabı' başlıklı yazısı...

Hakkârili bir Ana’nın Başbakan’a cevabı

05 Ağustos 2012 Pazar 09:13

Yaşım altmışı geçti, yüreğimden silinmeyen acılarla ne kadar yaşarım bilmem ama dualarım, torunlarımın, kendilerini inkâr etmeden ve inkâr edilmeden, huzurla yaşayacağı bir ülke içindir. Her şeye rağmen sizin bu sorunu daha fazla kan ve gözyaşına yol vermeden çözeceğinize olan inancımı koruyorum.

Bugün köşemi Hakkari’den gelen iki mektuba bırakıyorum. Biri Hakkarili Avukat Rojbin Tugan’ın mektubu, diğeri de onun annesi Semiha Tugan’ın 30 Temmuz 2012 tarihli Başbakan Erdoğan’a açık mektubu. İkisi de birer çığlık. Duymanızı ve yüreğinizde hissetmeye çalışmanızı diliyorum.

İyi pazarlar!

Adalet için yakarıyorum

Geceyi sabırsızlıkla gündüze ekleyen bir anayım. Her yeni güne Allah’a adalet ve barış için yakarmakla başlayan bir ana. Ve her gün, barışa, çözüme dair bir şey duyarım umuduyla gözünü televizyondan ayırmayan bir ana. Sinemde uyutup, ninniler fısıldadığım, “karıncaları bile incitme” diye tembihlediğim küçük oğlum, daha büyümeye mecal bulamadan, benden koparılıp götürüldüğünden beri günlerim böyle geçiyor.

40’ı bulan yaşının 22 yılını zindana, birini de dağlara veren Serhat’ın anası olarak, hislerimi, yakın zamanda anasını kaybeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a anlatmaya karar verdim. Önce, neden engel olamadım, neden durduramadım, evladımı neden sarıp koruyamadım?

Devamı için...

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.