25 Nisan 2024
  • İstanbul23°C
  • Diyarbakır29°C
  • Ankara27°C
  • İzmir24°C
  • Berlin9°C

HAFTER, ERDOĞAN VE PUTİN’İN LİBYA’DA ATEŞKES ÇAĞRISINI REDDETTİ

Libya’nın doğusunu kontrol eden ve son olarak Sitre kentini ele geçiren General Hafter, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin’in ateşkes çağrısını reddetti.

Hafter, Erdoğan ve Putin’in Libya’da ateşkes çağrısını reddetti

10 Ocak 2020 Cuma 09:55

Libya’nın doğusunu kontrol eden General Halife Hafter’e bağlı Libya Ulusal Ordusu, önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ateşkes çağrısını reddettiğini açıkladı.

Libya Ulusal Ordusu’nun sözcüsü Ahmet el Mismari tarafından yapılan açıklamada, askeri operasyonlara devam edileceği duyuruldu.

Mismari, siyasi sürecin yeniden canlanmasının ve ülkenin istikrarının ancak Trablus’u kontrol eden Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin dağıtılmasıyla sağlanabileceğini savundu.

Sözcü Mismari ayrıca, Rusya’yı “dostane bir ülke” olarak tanımlarken, açıklamasında Türkiye’den bahsetmedi.

Ulusal Mutabakat Hükümeti ateşkesi kabul etmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin’in 8 Ocak Çarşamba günü İstanbul’daki görüşmesi sonrası yayımladıkları ortak açıklamada, Libya’da çatışan tarafları 12 Ocak gece yarısı itibarıyla ateşkese çağırmıştı.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan ve Türkiye’nin de desteklediği Ulusal Mutabakat Hükümeti lideri Fayez el Sarraj ise Ankara ve Moskova’nın ateşkes çağrısını kabul ettiklerini duyurmuştu.

Hükümetten yapılan yazılı açıklamada, “siyasi sürecin yeniden başlaması ve savaş hayaletinin ortadan kaldırılması için yapılan her türlü ciddi çağrıya” tam destek verdikleri kaydedilmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.