26 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara17°C
  • İzmir15°C
  • Berlin4°C

HACI MAHMUD: KDP-KYB ANLAŞMASI ÖNEMLİ BİR ADIM

Kürdistan Sosyalist Demokrat Partisi (KSDP) Genel Sekreteri Muhammed Hacı Mahmud, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) anlaşmasının tüm Kürt partilerin anlaşması gibi olduğunu söyledi.

Hacı Mahmud: KDP-KYB anlaşması önemli bir adım

05 Mart 2019 Salı 23:36

K24’e konuşan KDSP Genel Sekreteri Muhammed Hacı Mahmud, KDP ile KYB arasındaki anlaşmadan memnun olduğunu belirterek, “Birçok defa söylediğim gibi Kürdistan’da hükümet, parlamento ve bu memleketin yönetimi KDP ve KYB ile ittifakıyla yürütülebilir” dedi.

KDP ve KYB’nin süreci diğer partilerle birlikte yürütmesi gerektiğini kaydeden Hacı Mahmud, KDP ile KYB’nin diğer partilerle de anlaşıp bir neticeye varmasının önemli olduğunu ifade etti.

KDP ile KYB arasında gerçekleşen anlaşmanın önemli bir adım olduğunu vurgulayan KSDP lideri, “Anlaşma daha önce yapılması gerekiyordu ama yine de geç kalınmadı. O iki siyasi gücün anlaşması tüm Kürdistani tarafların anlaşması anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) yeni Kürdistan hükümetinin kurulması için dün anlaşmaya varmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.