13 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara13°C
  • İzmir20°C
  • Berlin16°C

HABERTÜRK'TEN IRKCI MANŞET!

Habertürk gazetesi bugün bir olayı öyle bir duyurdu ki... Gazete bakın kimleri nasıl hedef gösterdi... İşte o şok sürmanşet...

Habertürk'ten Irkcı Manşet!

20 Nisan 2010 Salı 17:07

Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe girişiminin öncülüğünde, 1915 yılında yaşanan olaylarda yaşamını yitirenler için 24 Nisan günü İstanbul Taksim'de bir anma etkinliği gerçekleştirilecek.

Aralarında Ahmet İnsel, Cengiz Aktar, Baskın Oran, Ali Bayramıoğlu, Ferhat Kentel, Ufuk uras, Aslı Erdoğan, Lale Mansur ve Sırrı Süreyya Önder gibi aydınların da bulunduğu bir grup Ermeniler'e empati çağrısı metni yayınladı. Metinde, özellikle barış, birlik ve beraberlik mesajları dikkat çekti.

14069

Metin içerisinde hiçbir şekilde "soykırım"dan bahsedilmemesine rağmen Habertürk gazetesi bu haberi kışkırtıcı bir şekilde sürmanşetten gördü.

Habertürk'ün sürmanşeti ayen şöyle: TAKSİM'DE "SOYKIRIMI" ANACAKLAR...

Olaylarla, kavgalarla özdeşleşmiş "Taksim" adını özellikle başlıkta kullanan gazete, aydınların birlik beraberlik ve empati çağrısını da şaşırtıcı bir şekilde "Soykırımı Anmak"olarak niteledi.

Gazete, o bildiride imzası bulunan bütün aydınları, bazılarını spotlayarak, isim isim yazdı ve hedef gösterdi.

Habertürk'ün sürmanşeti, adeta milliyetçileri Taksim'de liberallerin karşısına dikilmeye davet ediyor. Gazetenin, 24 Nisan organizasyonunu zorlama bir yorumla neden kışkırtmaya çalıştığı ise merak konusu...

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.