18 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır24°C
  • Ankara24°C
  • İzmir24°C
  • Berlin18°C

HAARETZ: İRAN TÜRKİYE’Yİ KIZDIRDI

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hamid Baghaei’ye atfedilen “Osmanlı döneminde soykırım yapıldı” yönündeki sözlerin Türkiye’yi kızdırdığı öne sürüldü.

Haaretz: İran Türkiye’yi kızdırdı

29 Ağustos 2010 Pazar 14:34

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hamid Baghaei’ye atfedilen “Osmanlı döneminde soykırım yapıldı” yönündeki sözlerin Türkiye’yi kızdırdığı öne sürüldü. Haaretz gazetesi, Türkiye’nin, İran’ın verdiği izaha ikna olmadığını belli ettiğini ve Baghaei’den açıklama beklediğini yazdı.

Haaretz gazetesi, Türkiye ile İran arasındaki “soykırım” sıkıntısına dikkat çektiği haberinde “Türkiye, İran’ın verdiği izaha ikna olmadığını belli etti ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Baghaei’den açıklamayı bekliyor” ifadelerini kullandı. Gazete haberinde şöyle dedi:

“Türkiye ile İran arasında bir gerginlik işareti olarak Türk hükümeti, İran’ın, kültür mirası ve turizmden sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısının, birinci dünya savaşı sırasında Ermenilerin Osmanlı Türklerince katledilmesini soykırım olarak nitelemesinin ardından İran’dan izah istedi.”

İranlıların Baghaei’nin yorumları bağlamında dışarıya çıkarıldığını, İran’ın resmi tutumunun değişmediğini bildirdiklerini, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da İranlı mevkidaşından açıklama istediğini belirten gazete, Türkiye’nin ayrıca bu telefon teması ile yetinmediklerini ve Tahran’a özel bir temsilci gönderdiklerini de kaydetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.