29 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara15°C
  • İzmir18°C
  • Berlin16°C

GÜNEYDOĞU'DAN GELEN FINDIK İŞÇİLERİ ZORDA

Karadeniz fındık işçileri sağlıksız barınma ortamlarında yaşıyor. İşçiler, tuvaleti ve suyu olmayan alanlarda derme çatma çadırlarda barınıyorlar.

Güneydoğu'dan gelen fındık işçileri zorda

14 Ağustos 2009 Cuma 16:35

Karadeniz ve Marmara Bölgesi'ndeki birçok kentte fındık işçileri sağlıksız barınma ortamlarında yaşıyor. İşçiler, tuvaleti ve suyu olmayan alanlarda derme çatma çadırlarda barınıyorlar.

Her yıl binlerce işci fındık hasadında çalışmak için Karadeniz ve Marmara'nın yolunu tutuyor. Sağlıksız seyahat koşullarının yanı sıra, geçici olarak yerleştikleri yerlerde de birçok sorunla karşılaşıyorlar.

Fındık işçilerinin en önemli sorunu barınma. Gittikleri çoğu yerde tuvaleti, suyu olmayan alanlarda, derme çatma çadırlarda yaşamak zorunda kalıyorlar.

İşçilerin yaşam koşullarından bölge halkı da rahatsız. Şikayetler üzerine Düzce Valiliği İnsan Hakları Komisyonu, işçilerin yaşam koşullarıyla ilgili bir dizi karar aldı.

İşçiler için köy merkezlerinde, içinde tuvalet, banyo ve mutfak olan alanlar yapılmasını isteyen valilik, kararı kaymakamlık ve muhtarlıklara iletti.

Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncer, "jandarma denetim yapacak eğer eksiklerin gidermezlerse muhtarlar hakkında işlem yapılacak" dedi.

Karar gereği denetimlerini sıklaştıran Akçakoca Kaymakamlığı 2 muhtar hakkında soruşturma başlattı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.