06 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara13°C
  • İzmir20°C
  • Berlin15°C

GÜNAY'DAN BAŞBAKAN'I KIZDIRACAK SÖZLER!

TRT Türk’de yayınlanan “Görüş Farkı” programına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’dan sert açıklamalar geldi.

Günay'dan Başbakan'ı kızdıracak sözler!

03 Ocak 2013 Perşembe 14:56

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, "Biz padişahlar üzerinden ecdadımız diye gidersek çocuklarımıza çok mahcup da olabiliriz" diye konuştu.

ECDAT OLARAK PADİŞAHI DEĞİL YUNUS’U ANLATALIM 

TRT Türk’de Ömer Şahin’in sorularını yanıtlayan Günay, Başbakan Erdoğan’ın “Bizim öyle bir ecdadımız yok” diye eleştirdiği “Muhteşem Yüzyıl” tartışmasına da değindi. Günay,“Bizim kültürümüz haremden ibaret değil ama tarihimiz her şeyiyle çok mükemmel, herkese örnek de değil aslında” dedikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

”Bizim o tarihi dizilerde, çok ünlü sadrazamın öldürülmesine daha gelmedik. Cihan padişahının iktidar hırsıyla kendi oğlunu yandaki çadırda boğdurtmasına gelmedik. Tarihi çok kurcalamayalım. Tarihin övünülecek güzel tarafları olduğu gibi, bugünkü idrakimizle bağdaşmayacak kötü tarafları da var. Daha önce de söyledim. Tarihten alacaksak bir şey Yunus Emre’yi çocuklarımıza öğretelim, anlatalım. Hacı Bayram Veli, Bektaş Veli’yi anlatalım. Biz padişahlar üzerinden ecdadımız diye gidersek çocuklarımıza çok mahcup da olabiliriz.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.