04 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır22°C
  • Ankara17°C
  • İzmir19°C
  • Berlin19°C

GÜL: TUTUKLU VEKİLLER MECLİS'TE OLMALI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tutuklu vekillerle ilgili konuştu: "Herkesin görevinde yani Meclis'te olmasını arzu ederdim" dedi

Gül: Tutuklu vekiller Meclis'te olmalı

21 Nisan 2012 Cumartesi 14:13

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir kez daha yeni Anayasa konusunda uzlaşının önemine vurgu yaptı, liderlere çağrı yaptı. Hollanda ziyaretinde gazetecilere konuşan Gül, tutuklu vekillerle ilgili ise, "Herkesin görevinde yani Meclis'te olmasını arzu ederdim" diye konuştu. 

Hollanda ziyaretinde Amsterdam'dan Maastrich kentine giderken konuşan Gül, liderlere çağrı yaptı, "Yeni anayasa için olumlu bir siyasi iklim yaratılmalı ve geciktirilmeden yapılmalı" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül şunları söyledi:

"Ben Anayasa'nın metni üzerinde bir mutabakatta zorlanılacağı kanaatinde değilim. Önemli olan bunu becerebilmek. Ama çok detaylı bir Anayasa olmasını da bu çağda yanlış görüyorum. Çünkü detaylı Anayasa demek, kısıtlayıcı anayasa demek."

Cumhurbaşkanı Gül, tutuklu milletvekilleriyle ilgili görüşlerini ise yineledi, "Milletvekillerinin tutuklu olması üzücü. Bizim mahkemeye söyleyebileceğimiz bir şeyimiz yok. Ama ben çok arzu ederdim herkes görevinde yani Meclis'te olsun" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.