30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara21°C
  • İzmir23°C
  • Berlin24°C

GÜL 'KARAKOL HAZIR DEĞİLDİ' İDDİASINI SORDU

Gül, 4 askerin hayatını kaybettiği Tunceli'deki Sarıyayla Karakolu baskınıyla ilgili, "Karakol hazır değildi" iddiası üzerine Genelkurmay Başkanlığı'ndan bilgi istedi...

Gül 'Karakol hazır değildi' iddiasını sordu

05 Mayıs 2010 Çarşamba 10:13

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 4 şehidin verildiği Tunceli'deki Sarıyayla Karakolu baskınıyla ilgili, "Karakol hazır değildi" iddiası üzerine Genelkurmay Başkanlığı'ndan bilgi istedi. 

Genelkurmay Başkanlığı, 30 Nisan'daki saldırı ile ilgili basında çıkan haberler üzerine dün bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "4 Mayıs tarihli günlük basında; Tunceli- Nizamiye Sarıyayla Jandarma Karakolu'na, anılan karakolda daha önce kısa dönem askerlik yapmış ve terhis olmuş bir kişinin yazdığı mektuba atfen, 30 Nisan 2010 tarihinde teröristler tarafından yapılan saldırı eylemi sırasında; termal kameralar ile karakoldaki iki uçaksavar silahından birinin ve yağmurdan ıslanması nedeniyle G-3 piyade tüfeklerinin çalışmadığı, istihbarat raporlarına rağmen karakolun olası saldırılara karşı hazırlıklı olmadığı, karakol silah ve teçhizatının zayıf olduğu yönünde basında haberler yer almıştır. Haberde yer alan hususların, saldırı anında karakolda dahi olmayan bir hayali şahsın asılsız ve maksatlı ifadelerine dayandırıldığı ve tamamen gerçek dışı olduğu kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.