02 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır22°C
  • Ankara15°C
  • İzmir25°C
  • Berlin29°C

GÜL: EN KÖTÜ SENARYOYA HAZIRLANIYORUZ!

Cumhurbaşkanı Gül'den Suriye’deki olaylara ilişkin bir değerlendirme geldi: “Sivil-asker en kötü senaryolara karşı hazırlığımızı yaptık."

Gül: En kötü senaryoya hazırlanıyoruz!

11 Haziran 2011 Cumartesi 10:34

Cumhurbaşkanı Gül'den Suriye’deki olaylara ilişkin bir değerlendirme geldi: “Sivil-asker en kötü senaryolara karşı hazırlığımızı yaptık."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün İstanbul Tarabya'da gazetecilere Suriye'deki gelişmelere ilişkin bir değerlendirme yaptı. Gül, "en kötü senaryoya" göre hazırlık yaptıklarını belirterek gerekenin yapılacağını söyledi:

''Suriye'yi biz günlük istihbaratla çok yakın takip ediyoruz ve çok detaylı takip ediyoruz. Sivil-asker en kötü senaryolara karşı hazırlığımızı da yapmış vaziyetteyiz. Tabii ki hiçbir zaman en kötü gelişmelerin olmasını arzu etmeyiz ama maalesef işlerin de iyi istikamette gitmediği çok açık bir şekilde gözüküyor. Dolayısıyla Türkiye'nin her türlü şartlara karşı hazırlığı yapılmıştır. Ne gerekirse o tedbirler hep alınacaktır. Gerçekten üzüntüyle takip ediyoruz.''

Gül, çatışmalarda ölü sayısının artması haberlerine ilişkin ise "Tam tersi durması gerekirken. Suriye, hem komşumuz, hem akrabalarımız, hem kardeşlerimiz. Dolayısıyla halkın karşı karşıya kaldığı durum bizi yakından ilgilendiriyor ve onun için çok yakın takibe devam ediyoruz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, açıklamasında "en kötü senaryo"nun ne olduğuna ve Türkiye'nin bu durumda nasıl hareket edeceğine ilişkin herhangi bir değerlendirme yapmadı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.