29 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara18°C
  • İzmir17°C
  • Berlin18°C

GUARDİAN: KÜRTLERLE İLGİLİ BELGELERDE VAR

Guardian gazetesi,belgelerde ABD ile PKK’nın ilişkisine dair bilgiler olduğu söylentisini hatırlatan bir soru üzerine “Evet, Kürtlerle ilgili bilgiler var, yakında gelecek” dedi.

Guardian: Kürtlerle ilgili belgelerde var

01 Aralık 2010 Çarşamba 14:41

Wikileaks belgelerini yayımlayan beş gazeteden biri olan İspanyol El Pais, gizli telgrafların hikâyesini anlattı: Wikileaks bize gazetecilik yapma imkânı sundu. İngiliz Guardian gazetesinin yayın direktörü Alan Rusbridger belgelerde ABD ile PKK’nın ilişkisine dair bilgiler olduğu söylentisini hatırlatan bir soru üzerine “Evet, Kürtlerle ilgili bilgiler var, yakında gelecek” dedi. 

Wikileaks’in belgeleri sızdırdığı beş basın kuruluşundan biri olan İspanya’nın en önde gelen gazetesi El Pais’in yayın direktörü Javier Moreno, meraklı okurların sorularını yanıtladı. “Haftalarca incelenen” 250 bin belgenin ellerine geçiş hikâyesi ile yayın süreci hakkında bazı ilginç detaylar paylaşan Moreno, söz konusu beş gazetenin “ciddiyeti, saygınlığı ve dünyadaki etkinliği” nedeniyle seçildiğini belirterek, Wikileaks’e herhangi bir para ödemediklerinin altını çizdi.

“Kürtlerle ilgili belgeler yolda”

İngiliz Guardian gazetesinin yayın direktörü Alan Rusbridger da İspanyol meslektaşı gibi internet üzerinden çalışmalarına ışık tuttu. Tüm belgelerin, daha önce olduğu gibi bir anda açıklanmasının bunların etkisini azaltacağını söyleyen Rusbridger, belgelerde ABD ile PKK’nın ilişkisine dair bilgiler olduğu söylentisini hatırlatan bir soru üzerine “Evet, Kürtlerle ilgili bilgiler var, yakında gelecek” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.